Voor je ligt een reis naar een andere wereld. Een wereld zonder haast, een wereld zonder sleur. Tijdens het zeilen met de Auwe Neel vergeet je het gedoe van alledag en ervaar je de rust van het water…
Je drinkt een kopje thee terwijl de statige klipper de ondergaande zon tegemoet zeilt. Geen geluid behalve het zachte ruisen van het water, het fluisteren van de wind. Je voelt hoe de warme bries je huid streelt en weet; dit is vakantie.

De Auwe Neel is een fraaie twee-mastklipper waar een traditioneel uiterlijk en een comfortabel interieur hand in hand gaan.
Er zijn altijd minimaal 2 bemanningsleden aan boord, waarvan in ieder geval de schipper gediplomeerd is. De maat ( matroos ) is meestal een zeilschipper in opleiding.
De Auwe Neel biedt accommodatie voor 22 personen bij overnachtingen en 36 personen overdag. Natuurlijk kunnen ook kleinere groepen meevaren. Deze website geeft je een idee van hoe het schip eruit ziet en wat je zoal kunt doen aan boord.


Reizen met de Auwe Neel biedt vele mogelijkheden. Wil je een bedrijfsuitje organiseren, een dagje zeilen en de lunch nuttigen in één van de idyllische havenplaatsjes? Samen zeilen is goed voor de teamgeest, er moet nauw samengewerkt worden met elkaar en de bemanning.

Ben je als leraar op zoek naar een goede accommodatie voor een werkweek van school? De jeugd houdt zich bezig met het sportieve aspect van het zeilen terwijl jij een kopje koffie drinkt met de schipper. De schipper kan heel veel vertellen over navigatie, schiemanswerk en zeiltheorie. Zo steekt de jeugd nog eens iets anders op dan hoe de tv aan moet… Het grote voordeel van een werkweek zeilen met de Auwe Neel is dat je niet op zoek hoeft te gaan naar dagbesteding. Het schip voorziet hierin!

Wie weet wil je een knalfeest geven omdat je jarig bent, of je bul hebt gehaald. Een weekeind op stap met de Auwe Neel is dan ideaal! Na een dag heerlijk zeilen in de zon gaan we op een beschutte plaats voor anker. De biertap loopt, de barbecue is heet en het feest kan beginnen! Omdat we voor anker liggen vallen we niemand lastig met lawaai en kan er tot de kleinste uurtjes doorgefeest worden. De volgende dag gaan we - niet te vroeg en na een stevig ontbijt - weer ankerop. Als je een kater hebt opgelopen zal die snel uit je hoofd waaien…

Voor gezinnen met kinderen is het ook fijn vertoeven op de Auwe Neel. Er is altijd wel iets te doen aan boord, de schipper leert de kinderen graag hoe je bijvoorbeeld een modelbootje maakt van afvalhout, een brief in een fles post of een schatkaart maakt.

Dus wordt je oma binnenkort 80, zijn je ouders 25 jaar getrouwd, wil je een reünie of bedrijfsuitje organiseren of een knalfeest geven? Weekje weg met de familie, vriendenkring of kerkgemeente? Dagje uitwaaien? Twee weken lang de Waddenzee verkennen? Actief bezig zijn aan boord of liever de hele dag in de zon liggen?
Boek een reis op de Au we Neel en een wereld gaat voor je open! Zeilervaring is niet nodig, aan boord worden je de fijne kneepjes bijgebracht.