Op deze pagina kun je alvast een kijkje nemen aan boord. Ook leuke en nuttige details van het schip zijn hier te vinden.

De Auwe Neel in het kort:
Scheepstype, tuigvorm:   Klipper met whistbone tuigage. Dit is een bijzondere vorm van tuigage waarbij de topzeilen als het ware in het grootzeil en de bezaan geïntegreerd zijn. Dit heeft tot gevolg dat het tuig erg hoog en snel is. Doordat de Auwe Neel erg zwaar is blijft het schip toch goed stabiel in het water liggen. Een stabiel schip en een snelle zeiler; de ideale combinatie.
     
Bouwjaar:   Gebouwd in 1909 te Delft
     
Afmetingen:   Lengte: 26,5 meter, breedte: 5,70 meter, diepgang: 1,45 meter
Het schip weegt 130.000 kilo.
     
Tuigage:   De grote mast en de bezaan zijn voorzien van een whistbonetuig, verder zijn er een fok, kluiver en
vlieger. Dit brengt het totale zeiloppervlak op 345m2. Diverse bijzeilen zijn ook aan boord. Deze worden aangeslagen als er niet zo veel wind is.
     
Vaargebied:   Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en de Friese meren.
     
Motor, generator e.d.:   De hoofdmotor is een Duitse M.A.N. dieselmotor. Hij heeft 8 cilinders in V vorm en levert 240 pk. De generator is een geruisloze Mitsubishi, die stroom kan leveren aan het hele schip. Tijdens het zeilen krijgt het schip stroom van de 12 accu's. Het hele schip heeft 220 volt stroomvoorziening, daarbij is er nog een 24 volt systeem voor de leeslampjes in de hutten en de noodverlichting.
     
Aantal personen:   22 bij overnachtingen, 36 bij dagtochten.
     
   
     
Hutten:   1 vierpersoonshut en 9 tweepersoonshutten waarvan er 2 een tweepersoonsbed hebben. De hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water en centrale verwarming. In elke hut zijn er leeslampjes boven de bedden en een 220 volt stopcontact. Alle hutten hebben mogelijkheid tot ventilatie. De bedden zijn altijd voorzien van een kussen met sloop en lakens. Je kunt je eigen slaapzak meenemen of een dekbed huren.
     
Douches, toiletten:   Er zijn 2 douches en 2 toiletten aan boord.
     
Kombuis:   De kombuis is de scheepskeuken. Er is een professioneel kookstel met 6 gaspitten en een electrische oven. De koelkast heeft een inhoud van 521 liter, de vriezer kan 45 liter bergen. Verder kan men hier de bar met biertap vinden. Kookgerei als potten en pannen, messen enzovoort is aan boord, evenals al het benodigde eet- en drinkgerei.
     
Dagverblijf:   Het dagverblijf is de centrale ruimte. Hier vindt je behalve tafels en stoelen een paar dingen om je verblijf aan boord verder te veraangenamen. Zoals een grote sortering spelletjes, wat muziekinstrumenten en een internationale scheepsbibliotheek (Nederlands, Duits, Engels en Frans). De radio-cd speler heeft in het plafond ingebouwde boxen zodat je muziek altijd goed klinkt.
     
Aantal CLAWA sterren:   3 sterren bij 18 personen, 1 ster bij 22 personen.
     
Mogelijkheden catering:  

Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Je kunt het voedsel zelf meebrengen en bereiden.
  • Je kunt maximaal 2 weken van tevoren de ingevulde boodschappenlijst inleveren, dan doen wij de boodschappen.
  • Je kunt ook een kok huren, dan gaat mijn tante mee om voor jullie te koken. Dan kun je er voor kiezen om mee te helpen of alles aan haar over te laten.

De bemanning eet doorgaans met de groep mee.